top of page
B-12 Approved

Aktiv

VITAMIN B-12

METYLKOBALAMIN & ADENOSYLKOBALAMIN

Bio-Life aktiv B-12 er laget med Metylkobalamin & Adenosylkobalamin. De er de eneste aktive B12 former som kan ha en positiv effekt på vår helse direkte; alle 

andre former for vitamin B12 må først omdannes til metylkobalamin eller adenosylkobalamin 

for å bli et aktivt koenzym i kroppen vår. 

 

Bidrar til: 

• normal dannelse av røde blodlegemer

• reduksjon av tretthet og utmattelse

• normal energiomsetning

• normal immunsystemfunksjon

• normal psykologisk funksjon

• normal celledeling

• normalt nervesystem

• normal homosysteinomsetning

Innhold: 60 ml

Nyhet!

INGREDIENSER

 

Vegetabilsk glyserol, destillert vann, vitamin B12

(metylkobalamin, adenosylkobalamin), surhetsregulerende midler (natriumsitrat, sitronsyre).

BRUKSANVISNING

 

15-30 dråper under tungen utenom måltid.

HVA ER BIO-LIFE AKTIV B-12?

 

Bio-Life Aktiv B-12 er en vegansk B-12 produkt som inneholder metylokobalamin og adenosylcobalamin, de to mest bioaktive formene av B-12. Selv om de fleste av oss bare kjenner vitamin B-12 som B-vitaminet som er ansvarlig for energiproduksjon, er det viktig å forstå at "vitamin B-12" faktisk en klasse av vitaminer kjent som kobolaminer som er ikke like i deres fordeler.

HVORFOR TRENGER JEG BIO-LIFE AKTIV B-12?

 

Det er den beste på markedet!

Methylcobalamin, eller metylert B-12, er den mest rene, aktive, biotilgjengelige koenzymformen av B-12 og når den sammenkobles med adenosylkobalamin, den andre koenzymformen av B-12, danner den mest potente B-12-kombinasjonen tilgjengelig.

Bidrar til normal energiomsetning

Vitamin B-12 fremmer energiproduksjon på flere måter. Den støtter binyrene, dannelsen av røde blodlegemer, og hjelper til med å omdanne karbohydrater til glukose - hva kroppen din bruker til energi.

Ultra absorberbare formel bidrar til å bekjempe B-12-mangel

B-12 mangel er et alvorlig problem som kan forårsake anemi, tretthet, svakhet, forstoppelse, vekttap, depresjon, dårlig minne, astma, synproblemer og lavt sæddann.

Naturlig sovestøtte

Undersøkelser har knyttet metylkobalamin til positive effekter på søvn på grunn av påvirkning av melatoninsekresjon og lysfølsomhet; det hjelper også med å normalisere en persons 24 indre klokke.

DERFOR ER VITAMIN B-12 SÅ VIKTIG!

 Opp til 30% av befolkningen over 50 år har problemer med å absorbere vitamin B-12 fra mat, derfor kan B-12 tilskudd være

   viktig for mange.

Mangel på vitamin B-12 kan føre til megaloblastisk anemi, en tilstand der de røde blodcellene ikke er fullt utviklet, og er

   større enn normale røde blodlegemer. Når cellene blir for store, kan de ikke fraktes fra beinmargen til blodet, og kan derfor 

   heller ikke bidra til å transportere oksygen til kroppens celler.

HVORFOR ER BIO-LIFE AKTIV B-12 SÅ BRA?

 Inneholder de 2 viktigste og mest aktive formene av vitamin B-12; metylkobalamin 

    og adenosylkobalamin.

Inneholder koenzymformer som er ferdige til bruk i kroppen, omdannelse i leveren 

    er ikke nødvendig. 

Er i flytende form som absorberes utmerket, direkte i munnens slimhinner. 

Gir effekt selv om man mangler intrinsisk faktor i magesekken.

Enkel administrasjon som dråper rett i munnen.

Vegansk

 

TYPER AV VITAMIN B12 SAMMENLIGNET

Cyanokobalamin
Hydroxocobalamin
Metylkobalamin
Adenosylkobalamin
Nei
Ja
Ja
Ja
Nei
Nei
Ja
Ja
4
3
0
0
Gjennomsnittlig
Veldig bra
Gjennomsnittlig
Gjennomsnittlig
Ingen spesiell effekt
Detoxifikasjon av cyanid og NO
DNA, hjerne, nerver, blod & avgiftning 
Energi, muskler, hjerne og DNA
Kobalamin
Naturlig form?
Bioaktiv 
koenzymform?
konverteringstrinn nødvendig?
forlenget frigjøring?
Spesialeffekter

ADENOSYLKOBALAMIN - Vitalt for metabolisme og mitokondrier

Adenosylcobalamin er formen av vitamin B12 lagret i mitokondriene. Når det tas som tilskudd trenger ikke kroppen å konvertere eller aktivere denne form for B12 for å få den inn i mitokondriene. Dette er en grunnleggende del informasjon for energiproduksjonen, hvor trillioner av mitokondrier eksisterer i kroppen og er avhengig av adenosylkobalamin. Utilstrekkelig adenosylkobalamin eller manglende evne for kobolamin i å konvertere til disse coenzymformene av B12 plasserer stress på mitokondriene. Det etterlater mitokondriene sputtering som en gammel bil backfiring på veien. Dette kan føre til at mitokondrier blir stresset til det punktet hvor de ikke lenger fungerer med optimal aerob kapasitet, men endrer seg til anaerob funksjon. Dette resulterer i høyere nivåer av melkesyreproduksjon. I store metabolske problemer kan melkesyre øke som fører til metabolisk acidose som følge av utilstrekkelig adenosylokobalamin

 

Adenosylkobalamin spiller en viktig rolle i karbohydrat, fett og protein metabolisme. Mitokondriene er avhengige av nedbryting og forbrenning av disse matvarene i å skape energi. Uten denne form for vitamin B12 blir forbrenningen av disse stoffene ineffektivt. Dette fører til forhøyet melkesyre, treningsintoleranse, tretthet, smerte, mitokondrierproblemer og andre feil i metabolismen. I mer alvorlige tilfeller kan det føre til at metabolsk acidose bare er nevnt.

Myelin Syntese og Nerve Sunnhet

Syntese av myelin er en viktig fordel og funksjon av adenosylkobalamin. Uten tilstrekkelig adenosylkobalamin degenererer myelin. Myelin er fettskjeden eller laget av isolasjon som omgir nerver i hjernen og kroppen. Denne fett kappen gjør det mulig for nervesignaler å reise med lynhastighet. Når myelin er skadet eller dette isolasjonslaget ikke er tilstede rundt nerven, går nervesignalene mye langsommere, som telefon internetthastighet. Myelin brytes ned fra betennelse, aldring, infeksjoner, vaksinasjonsskader, alkohol og utilstrekkelige næringsstoffer. Det fører til nervesmerter, tretthet og lidelser som Alzheimers sykdom, flere forskjellige typer nevropati, multippel sklerose, Guillain-Barré og andre demyeliniserende lidelser.

MetyleringsdefekterImplikasjoner med metylokobalamin

og adenosylkobalamin

Det er en annen faktor som gjør adenosylkobalamin viktig.

Det har å gjøre med metyleringsfeil. Det har vært en eksplosjon

av forskning som rundt metyleringsfeil. Dette enorme

forskningsområdet har identifisert tilfeller med over 800 lidelser.

Noen av de forstyrrelsene som er kjent inkluderer diabetes, angst,

depresjon, søvnforstyrrelser, spina bifida, Downs syndrom, allergier,

multippel kjemisk følsomhet, fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom,

lungeemboli, aterosklerose eller hjertesykdom, hyppige kramper, alkoholisme, leverproblemer, neurodegenerasjon , Lyme's sykdom, nevropati, multippel sklerose, Hashimotos autoimmune tyroidoid og hundrevis flere.

Minst en av to individer har ett eller flere gener påvirket av metyleringsfeil. Metylering er en prosess som krever aktive eller metylerte former av B6, B12 og folat sammen med flere andre næringsstoffer for å kunne fungere fullt ut. Hvis du har denne genetiske defekten, vil syntetiske eller ikke-aktive former for B12 og folat (Vitamin B9) dempe og hemme funksjonen av denne metyleringsveien. Syntetisk B12 er cyanokobalamin. Syntetisk vitamin B9 er oppført som folsyre. Folat er den naturlige, aktive formen som finnes i planter og metylert folat, som Quatrefolic.

Syntese av myelin er en viktig fordel og funksjon av

adenosylkobalamin. Uten tilstrekkelig adenosylkobalamin

degenererer myelin. Myelin er fettskjeden eller laget av isolasjon somomgir nerver i hjernen og kroppen. Denne fettkappen gjør det mulig for nervesignaler å reise med lynhastighet.

Adenosylkobalamin er en naturlig aktiv form av B-12

Denne aktive formen av vitamin B12, adenosylcobalamin, diskuteres ikke ofte, men den har mange viktige roller i kroppen. Tenk på adenosylcobalamin som super B12 for de tre M-ene mitokondrier, myelin og metylering. Det virker synergistisk med metylkobalamin og fyller hull som methylcobalamin ikke fullt ut kan gjøre. Fordi adenosylcobalamin hjelper mitokondrier til å brenne mat mer effektivt for bedre energiproduksjon og metabolisme, kan den brukes som forebyggende eller funksjonelt støttende rolle i beskyttelsen av mitokondriene.

 

Idrettsutøvere, trette personer, eller personer som behandler fibromyalgi-lignende smerter eller nevropati, neurodegenerative, hjerte-, ledd- eller noen identifiserte mitokondrierproblemer, har særlig nytte av adenosylkobalamin. Denne koenzymformen av vitamin B12 har blitt undervurdert,  men den har vidtgående problemer når den ikke er tilstrekkelig eller tilstede.

Behandlingsformen i behandling ved B-12 mangel

Vitamin B-12 mangel bør behandles med en kombinasjon av disse to B-12 formene (adenosylkobalamin og Metylkobalamin) for å oppnå de beste kliniske resultatene, og sier også at oral kontra intramuskulære veier kan være like effektive. Når det gjelder måten de utnyttes på, har det vist seg at den orale biologiske veien er sammenlignbar med den intramuskulære veien for å rette opp vitamin B12-mangelen.

(European Journal of Clinical Nutrition, januar 2015)

Metylkobalamin (B-12) som er involvert i konvertering av homocystein til metionin, stimulerer serotonin produksjonen i hjernen, dannelse av røde blodlegemer, beskyttelse av DNA og RNA og en sunn immunfunksjon.

Metylkobalamin kan beskytte hjernen mot skaden

forårsaket av glutamater

Glutamater er stoffer som er tilstede i mattilsetningsstoffer

som MSG og kunstige søtningsmidler, samt forekommer "naturlig"

under bearbeiding av mat eller bruning av kjøtt. Glutamater har

ført til giftig skade på hjernen og nervesystemet og har blitt

involvert i problemer som er like forskjellige som Parkinsons

sykdom, ADD og autisme. Skaden fra glutamater kan være

alvorlig og langvarig, men har i stor grad blitt ignorert i vestlig

medisin. Imidlertid har flere studier vist at en form for vitamin

B12 kalt metylkobalamin kan være i stand til å beskytte hjernen

mot skaden forårsaket av disse glutamater intatt aspartamholdige

kunstige søtningsmidler, tilsetningsstoffer som MSG eller kjøtt

som har blitt "brunet" betyr inntak av et nevrotoksin kalt glutamat.

Glutamater, som er i en klasse av skadelige stoffer kalt

"Excitotoxiner", har eksistert som kunstig smaksstoffer i flere tiår.

Spesielt kjent er mono-natriumglutamat, også kalt MSG, som har blitt implicert som skyldige i kinesisk restaurantssyndrom hvor sensitive personer får alvorlig hodepine og tretthet etter et måltid som inneholder MSG. De som får kinesisk Restaurant syndrom er de heldige fordi de er godt klar når de blir utsatt for glutamater, og deres negative reaksjon lærer dem å fjerne disse giftige stoffene. Resten av oss er ikke så heldige og kan bevisst eller unknowingly spise eller drikke disse nerve- og hjernesviktige stoffer uten å tenke på at det er et problem - til det er et stort problem. Neurologiske problemer og sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom kan være et resultat av disse FDA-godkjente neurotoksiner som er designet for å "forbedre" og "søte" våre matvarer og drikkevarer.

 

Mens de fleste er kjent med vitamin B12 som en behandling for vitamin B12-mangel eller som en energiforsterker, er det få som kjenner det som et avgiftnings hjelpemiddel. Methylcobalamin B12, i motsetning til de andre mer kjente og mindre dyre former for vitamin B12, har faktisk blitt undersøkt overraskende godt som et avgiftingshjelp, og det har vist seg å være effektivt for å redusere og til og med reversere symptomer forbundet med nevrologiske lidelser som kan være knyttet til glutamater, slik som Alzheimers sykdom og amyotrofisk lateral sklerose (ALS) og autisme. Minst en del av årsaken til forbedringene i disse forholdene kan skyldes Methylcobalamin evne til å avgifte hjerneskadende glutamater. Bruk av den i lave doser gitt for vitamin b12-mangel, vil imidlertid tjene liten eller ingen hensikt, og studiene som bruker dette ekstraordinært sikre og giftige stoffet, bruker ofte doser 20 til 30 ganger det som brukes til mangel! Til tross for de positive studiene og den utrolige sikkerhetsrekorden, bruker noen leger i klinisk praksis eller har selv hørt om Methylcobalamin B12, noe som etterlater mange mennesker som kunne dra nytte av denne fantastiske avgiftningshjelpen som lider av "uhelbredelige" neurologiske problemer på grunn av uvitenhet om effekten av en enkelt vitamin.

ANDRE VITAMIN PRODUKTER

bottom of page