top of page

Super

B-KOMPLEKS

AKTIVT FOLAT & NATURLIG B-12 (Metylkobalamin)

 

• Anti-stress B-kompleks og magnesium

B-vitaminer, C-vitamin og magnesium er nødvendig for normal energiomsetning, samt normal funksjon i nervesystemet. B3, B6, B12, biotin, folat, C-vitamin og magnesium bidrar til normal psykologisk funksjon, og

kan sammen med B2 og B5 redusere tretthet og utmattelse. B6, B12 og folat er viktig for dannelse av røde blodceller og for normal omsetning av homocystein, og

sammen med C-vitamin er de faktorer for et normalt immunforsvar. Normal hud og friske slimhinner er avhengig av B2 og B3, samt biotin som også bidrar til hårvekst.

Innhold: 60 Vegekapsler

Nyhet!

INGREDIENSER

 

Magnesiumsitrat, rispulver, kapsel (hydroksypropylmetylcellulose),

askorbinsyre, tiaminhydroklorid, kalsium-D-pantotenat,

D-biotin, riboflavin, nypepulver (Rosa canina),

metylkobalamin, nikotinamid, pyridoksinhydroklorid, inositolheksafosfat, gurkemeieekstrakt (Curcuma longa),

acerolabærekstrakt (Malpighia glabra), havregressekstrakt 

(Avena sativa), kalsium-L-metylfolat.

Fri for magnesium stearat, stearinsyre, voks, silisiumdioksid eller fargestoffer.

Fri for gluten, laktose, nøtter og soya.

BRUKSANVISNING

 

1 kapsel daglig med mat eller drikke.

Tiamin (B1)

Vitamin B1, også kjent som tiamin gjør at kroppen kan produsere nye sunne celler. Det har også blitt rapportert å ha anti-stress egenskaper, i tillegg til evnen til å øke immunforsvaret når det er lavt. Vitamin B1 er også viktig for nedbrytning av enkle karbohydrater. Mangel på vitamin B1 kan føre til Beriberi som er en sykdom forårsaket av vitamin B-1-mangel, også kjent som tiaminmangel. Det er to typer av sykdommen: våt beriberi og tørr beriberi.Våt beriberi påvirker hjerte og sirkulasjonssystemet. I ekstreme tilfeller kan våt beriberi forårsake hjertesvikt. Tørr beriberi ødelegger nerver og kan føre til redusert muskelstyrke og til slutt muskelforlamning.

Riboflavin (B2)

Vitamin B2, også kjent som riboflavin, bidrar til å kvitte seg med stoffer i kroppen som kan skade våre celler. B2 har også vært knyttet til potensiell forebygging av for tidlig aldring, i tillegg til evnen til å redusere risikoen for hjertesykdom. For lite riboflavin kan forårsake svakhet, halsen hevelse/ømhet, hovent tunge, hudpresning (inkludert sprukne hjørner av munnen), dermatitt og anemi. 

Riboflavin/vitamin B2-mangel kan også påvirke syn, inkludert uklart syn og kløe, vanning, ømhet eller blodpropp, samt øyne som blir lysfølsomme og lett trette.

Videre er B2 viktig for produksjonen av røde blodlegemer og hemoglobin, som er ansvarlig for at resten av kroppens celler får oksygen som de behøver. Det har også vært studier som tyder på at vitamin B2 kan bidra til å overvinne migrene, men resultatene er ikke avgjørende.

 

Niacin (B-3)

Vitamin B3 kommer med imponerende helsemessige fordeler. Disse fordelene inkluderer reduksjon av risiko for hjertesykdommer, forbedring av mental helse, behandling av blodsukker problemer, lindrende symptomer på leddgikt, senking av triglyserider, forbedring av hudfunksjon og behandling av impotens. Andre fordeler inkluderer å senke dårlig kolesterol og regulere fordøyelsen.

Kroppene våre må fungere optimalt hvis vi skal leve en sunn og lykkelig livsstil. Vitamin B3 er også referert til som Niacin, som er et nøkkel næringsstoff som støtter mange kroppsfunksjoner og sikrer optimal helse. En av hovedrollene til vitamin B3, også kjent som niacin, er å øke nivåene av HDL (high deinsity lipoproteins-godt kolesterol). Jo høyere HDL nivåene dine er, jo lavere er ditt totale kolesterolforhold. Du har da en mindre risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer (CVD).

Flere studier har også vist at vitamin B3 kan være i stand til å behandle hudforhold som akne.

 

Pantotensyre (B5)

Vitamin B5 fungerer som en syntetisator av mange viktige komponenter som kreves av menneskekroppen. For eksempel er det essensielt for dannelsen av fett, proteiner, karbohydrater, aminosyrer og antibiotika, samtidig som de stimulerer adrenalhormoner.

Vitamin B5 har ryktet om å redusere stress og andre alvorlige psykiske problemer som angst og depresjon, noe som sørger for å være i sinnet. Det gjør dette ved å regulere hormonene som er ansvarlige for å forårsake denne psykiske tilstanden.

Vitamin B5 har en imponerende evne i å holde menneskets hjerte i normal arbeidstilstand. Det regulerer nivået av kolesterol og bidrar også til å kontrollere blodtrykket.

 

Vitamin B5 har vist seg å øke nivået av hemoglobin i kroppene våre. Det hjelper også leveren i metabolisering av giftige stoffer. Endelig er det en drivstoffkilde for celledeling og DNA-reproduksjon.

Vitamin B5 hjelper med å lindre menneskekroppen av en rekke skadelige problemer som candidiasis, premenstruelt syndrom og mange andre. Det er en av de mest allsidige og fleksible vitaminer. Mer enn noe annet bidrar vitamin B5 til å holde huden frisk og attraktiv i utseende. Det bidrar også til å forsinke utseendet på for tidlig aldrende tegn på huden som rynker og alder flekker. Studier har også vist at det spiller en viktig rolle i pigmentering av hår og forhindrer det i å miste fargen til du har det godt inn i dine eldre år.

 

Pyridoksin (B6)

Pyridoksin, også kjent som vitamin B6, har flere forskjellige egenskaper. For det første virker det regulerende på blodets innhold av homocystein, som er en aminosyre forbundet med hjertesykdom. B6 hjelper også kroppen til å produsere hormoner som serotonin og melatonin, så vel som norepinefrin. Dette er våren søvn- og stresshormoner som endrer stemning og energinivå.

Det har også vært en rekke studier som tyder på at vitamin B6 kan forbedre tilstanden til pasienter som lider av leddgikt.

 

Biotin (B7)

Vitamin B7 (biotin), også kjent som skjønnhetsvitaminet, har flere egenskaper i forhold til utseende, da det har vært knyttet til å forbedre utseendet til hud, hår og negler.

Det har også vært studier som tyder på at vitamin B7 kan bidra til å kontrollere blodsukkernivå, noe som tyder på at tilskudd kan være gunstig for de som lider av diabetes. Biotin kan også være gunstig under graviditet for å støtte den normale veksten av fosteret.

 

Folat (B9)

Folat, også kjent som vitamin B9, har flere viktige fordeler. Det har vært knyttet til forebygging av hukommelsestap, samt forbedring av depresjon. Det har også vært sterkt knyttet til forebygging av skader på fosteret. B9 finnes i en syntetisk form, folsyre, som ofte legges til matvarer som korn for å styrke dem. Mangel på folat kan føre til dårlig immunfunksjon; blir ofte syk, Kronisk lav energi (inkludert kronisk utmattelsessyndrom), Dårlig fordøyelse; problemer som forstoppelse, oppblåsthet IBS, utviklingsproblemer under graviditet og barndom, inkludert forsinket vekst, anemi, sår i munnen,

munnsår, endringer i humør, inkludert irritabilitet, blek hud, for tidlig hårgradering.

Videre symptomer hos personer med anemi forårsaket av mangel på folat kan omfatte nummenhet, muskel svakhet og depresjon

Kobalamin (B12)

Vitamin B12 finnes bare i animalske produkter, noe som betyr at veganer og vegetarianere har en risiko for å være mangelfull på dette vitaminet. Det kan være nødvendig å supplere med vitamin B12 hvis du ikke bruker mange animalske produkter. Bio-Life’s B-12 er en naturlig form (Metylkobalamin).

Hovedrollen av vitamin B12 er å hjelpe de andre B-vitaminene til å fullføre sine roller. Det virker med folat å produsere røde blodlegemer, samt å produsere hemoglobin. Mangel på spesielt B12, kan potensielt føre til anemi. Symptomer inkluderer tretthet, utmattelse, andpusten, hodepine, svimmelhet, blek hud, mangel på appetitt og vekttap. Andre symptomer på vitamin B12-mangel inkluderer sår tunge, magesår, parestesi (kjent bedre som pinner og nåler), irritabilitet og depresjon. 

Vitamin B-kompleks | Mangel symptomer

Mangel på vitamin B, spesielt B12, kan potensielt føre til anemi, som er en lav røde blodcelletall. Symptomer inkluderer tretthet og tretthet, pustenhet, hodepine, svimmelhet, blek hud, mangel på appetitt og vekttap. Andre symptomer på vitamin B12-mangel inkluderer sårtunge, magesår, parestesi (kjent bedre som pinner og nåler), irritabilitet og depresjon. Videre symptomer hos personer med anemi forårsaket av mangel på folat kan omfatte nummenhet, muskel svakhet og depresjon. Mangel på vitamin B1 og B2 viser vanligvis ikke symptomer. Personer som er vitamin B9 mangelfull kan utvikle symptomer som diaré. Gravide kvinner som er mangelfull i vitamin B9, har en høyere risiko for å utvikle fødselsfeil hos sine babyer. Mangel på vitamin B6 kan forårsake hudsykdommer, for eksempel irritasjon eller utslett. Det kan også føre til irritasjon, depresjon eller økt risiko for infeksjoner.

 

Inositol Hexafosfat

IP6 og Inositolheksafosfat ("IP6", "myo-inositolheksafosfat" eller "fytinsyre") er et naturlig karbohydratmolekyl som finnes i de fleste plante- og dyreceller. Du får dette i kostholdet ditt, hovedsakelig fra å spise frokostblandinger, korn, belgfrukter og kjøtt. Kroppen din kan også lage IP6 fra inositol. Inositol er kjent å være involvert i regulering av en rekke intracellulære funksjoner, slik som signaltransduksjon (av nerveimpulser), cellevekst og differensiering, blodplatefunksjon og kolesterol metabolisme.

Nype

De mange helsemessige fordelene som er tilgjengelige fra nype skyldes tilstedeværelsen av vitamin C, flavonoider, karotenoider, polyfenoler, katekiner og andre fytokjemikalier som finnes i både frukt og ekstrakt av roseplanten. Mens alle arter av roseplanter er litt forskjellige i deres næringsstoff-konsentrasjoner, deler de mange av de samme forbindelsene, vitaminer og antioksidanter.

 

Magnesium og vitamin B1 er lagspillere

Magnesium er nødvendig for at tiamin skal kunne fungere i nervesystemet og gjøre ATP / energi fra karbohydrater. Magnesium og vitamin B1 er lagspillere, og begge må være til stede for Krebs / sitronsyre syklusen for å gå videre for å lage energi, brenne mat til drivstoff og hundrevis av livsviktige livsfunksjoner. Magnesium er et mineral og elektrolytt. Det er kritisk for funksjonen av over 400 mekanismer i kroppen. Det er viktig for syre / alkalisk balanse i kroppen, mitokondrierefunksjon og ATP-produksjon, cellereplikasjon, cellemembraner og permeabilitet og proteinsyntese. Effekten av magnesium er enorm og gjennom hele kroppen.

Avena Sativa

Avena sativa er en utmerket kilde til B-vitaminer, næringsstoffer som er avgjørende for energiproduksjon og stemningsstabilisering. Naturlige saponiner som finnes i hele planten, kan bidra til å støtte blodsukkernes helse ved å redusere blodsukker nivå etter forbruk av et høyt karbohydratmåltid. Tradisjonelt har havre strå blitt brukt som en stimulant og et middel for stress, ang

Havre strå er naturlig rik på magnesium og kalsium, næringsstoffer som spiller en viktig rolle i bentetthet. En studie rapporterte også at havre halm øker luteiniserende hormon hos rotter, et viktig hormon som stimulerer cellevekst. Dette kan være nyttig for å starte beincelleproduksjon, muligens å støtte benstyrken.

 

Magnesium er fundamentalt involvert i metabolismen av mange andre ernæringsmessige lagspillere som kreves for liv og mobilfunksjon. Magnesiumstatus påvirker kalsium-, kalium-, fosfor, sink-, kobber, jern, natrium, kadmium, magesyre, acetylkolin (minneturotransmitteren), nitrogenoksid, for mange forskjellige enzymer, for cellulær homeostase og for aktivering av tiamin. Dette betyr at hvert næringsstoff påvirket av magnesium også vil bli funksjonelt kompromittert. Samtidig er magnesiumabsorpsjon avhengig av selen, vitamin B6 og vitamin D, og ​​parathyroidhormonene.

ANDRE VITAMIN PRODUKTER

bottom of page